Active

FinCollagen Active

Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

FinCollagen Active 225 g

3 - 6 viikkoa riittävä pakkaus edistämään polvinivelen ja lantionivelen rustojen kollageenintuotantoa. Sekoita 1,5 - 3 ruokalusikallista neutraalin tuoksuista ja makuista jauhetta kylmään, lämpimään tai kuumaan nesteeseen tai ruokaan ja nauti!

26,90 €
1 kg = 119,56 €
Toimituksen paino: 0,6 kg

FinCollagen Active 450 g

1,5 - 3 kuukautta riittävä pakkaus edistämään polvinivelen ja lantionivelen rustojen kollageenintuotantoa. Sekoita 1,5 - 3 ruokalusikallista neutraalin tuoksuista ja makuista jauhetta kylmään, lämpimään tai kuumaan nesteeseen tai ruokaan ja nauti!

34,90 €
39,90 €
1 kg = 77,56 €
Toimituksen paino: 0,7 kg

FinCollagen Active 900 g

3 - 6 kuukautta riittävä pakkaus edistämään polvinivelen ja lantionivelen rustojen kollageenintuotantoa. Sekoita 1,5 - 3 ruokalusikallista neutraalin tuoksuista ja makuista jauhetta kylmään, lämpimään tai kuumaan nesteeseen tai ruokaan ja nauti!

69,90 €
1 kg = 77,67 €
Toimituksen paino: 1,4 kg

Mittalusikka 15 ml - ruokalusikka

Ruokalusikkamitta. Vetoisuus 15 millilitraa. Tällä voit mitata FinCollagen Activen päiväannoksen tai FinCollagen Power and Fit(+):in päivännoksen tai FinCollagen Petin (koira) päiväannoksen.

0,40 €
Toimituksen paino: 5 g

FinCollagen Active

FinCollagen Active aktivoi nivelissä kollageenintuotannon.

 

FinCollagen Active on ainutlaatuinen kollageeniravintolisä. FinCollagen Activen kollageeni on bioaktiivista nivelrustossa. Toista vastaavanlaista, yhtä tutkittua ja yhtä toimivaa nivelrustoa stimuloivaa kollageenivalmistetta, ei tiettävästi Suomessa ole myynnissä.

 

FinCollagen Active vaikuttaa suoraan niveruston aineenvaihduntaan edistämällä nivelrustokudoksen kasvua ja estämällä nivelrustoa rappeuttavien entsyymien toimintaa. FinCollagen Active auttaa niveliä pysymään liikkeessä ja kunnossa.

 

FinCollagen Active on tarkoitettu päivittäiseksi ravintolisäksi nivelrikosta ja urheiluvammoista kärsiville sekä aktiiviliikkujille, urheilijoille ja kaikille 40 vuotta täyttäneille ihmisille. Tuotetta voidaan myös suositella henkilöille, joille glukosamiini ei sovi tai jotka eivät ole saaneet siitä riittävää hyötyä.

 

FinCollagen Active ei sisällä mitään lisäaineita eikä turhia vitamiineja.  Annosteltava jauhe on väriltään valkoista, hajutonta ja mautonta. FinCollagen Active on puhdas ja allergeeniton luonnontuote. FinCollagen Active sopii kaikille - sillä ei ole yhteisvaikutuksia minkään lääkkeen kanssa eikä se aiheuta positiivista tulosta dopingtestissä.

 

Tuotevalikoima

 

FinCollagen Activen tuoteperheeseen kuuluvat 225 g:n, 450 g:n ja 900 g:n pakkaukset. FinCollagen Activen tuotteet ovat hyvin riittoisia - suositellulla 5-10 g annoksella 450 g:n pakkaus riittää 45-90 vuorokautta ja 900 g:n pakkaus 90-180 vuorokautta. Yleensä 5 gramman päiväannos riittää täydentämään henkilön iästä tai aktiivisesta liikkumisesta johtuvaa vajaata kollageenivarastoa. 10 gramman päiväannosta suositellaan henkilöille, jotka harrastavat urheilua ja/tai joilla on nivelvaivoja.

purkit_1_2_3_web

 

Käyttäjien arvoinnit tuotteesta

Lue käyttäjien tuotearvioinnit tuotteesta FinCollagen Active klikkaamalla tästä.

 

Liikettä niveliin!

 

Joka neljäs ihminen kärsii nivelongelmista kuten nivelrikosta, ja määrä vain kasvaa. Nivelrikko johtuu tyypillisimmin iän ja mekaanisen stressin mukanaan tuomasta nivelruston kulumisesta. Iän myötä elimistön kollageenintuotanto vähenee ja lopulta tyrehtyy lähes kokonaan. Urheilijat ja aktiiviliikkujat kuluttavat muihin verrattuna enemmän kollageenivarastoa.       

Nivelruston kuivasta massasta noin 70 % on kollageenia. Nivelrusto toimii suojana, pehmusteena nivelissä. Nivelrikossa tämä elementti on kulunut, mikä usein ilmenee kipuna.

Kuten nivelrikkoa sairastavat hyvin tietävät, sairauden etenemiseen on ollut lähes mahdotonta vaikuttaa. Kuitenkin viime vuosina bioaktiivisilla peptideillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet sen, että nivelrikon tilaa voidaan jonkin verran korjata sekä hidastaa tai jopa pysäyttää sen eteneminen. Nivelrustoon kertyvien bioaktiivisten peptidien on nimittäin osoitettu edistävän uuden nivelrustokudoksen kasvua.

 

Nivelrustokudoksen kasvu lisääntyy

 

FinCollagen Activen sisältämä kollageenihydrolysaatti hajoaa ruoansulatuksessa aminohapoiksi ja ehjiksi peptideiksi - biologisesti aktiivisiksi kollageenipeptideiksi, jotka kulkeutuvat ja kertyvät nivelrustoon. Nivelrustokudoksessa nämä peptidit stimuloivat tyypin 2 kollageenin tuotantoa sekä ruston soluväliaineessa olevien proteoglykaanien tuotantoa. Stimulointi johtaa uuden rustokudoksen tuotantoon ja rustomassan kasvuun.

 

bioaktiiviset

 

TUTKIMUKSIA

- - - - - - - - - - - - -

TUTKIMUS 2016.

 

Vuonna 2016 Saksassa suoritettiin kaksi kliinistä tutkimusta, joissa haluttiin selvittää, onko tietynlaisista bioaktiivisista peptideistä apua liikkeestä tai urheiluvammoista aiheutuvien nivelkipujen hoidossa. Tutkimukset olivat ns. kaksoissokkotutkimuksia, millä tarkoitetaan sitä, että sekä potilaalta että hänen hoitajaltaan on salattu, minkälaista hoitoa potilas saa. Näin voidaan vertailla eri lääkeaineiden vaikutuksia toisiinsa tai lumelääkkeeseen ilman että käsitykset hoidosta ja sen tehosta vaikuttavat tulokseen.

 

Tutkimusryhmä 1 muodostui 160 urheilijasta keski-iältään 24 vuotta. Heillä oli liikkeestä johtuvaa nivelkipua. 12 viikkoa kestäneen tutkimusjakson aikana urheilijat nauttivat bioaktiivisia kollageenipeptidejä sisältävää kollageenihydrolysaattia 5 g tai lumelääkettä vastaava määrä joka päivä.

 

Tutkimusryhmä 2 muodostui 182 keskimäärin 50-vuotiaasta miehestä tai naisesta, jotka kärsivät liikkeestä johtuvasta polven tai lantion alueen kivusta. Myös he nauttivat 12 viikkoa kestäneen tutkimusjakson aikana bioaktiivisia peptidejä sisältävää kollageenihydrolysaattia 5 g joka päivä tai lumelääkettä vastaava määrä joka päivä.

 

Urheilijoiden tutkimusryhmässä 1 liikekipu väheni 37,5 % (osallistujien arvio) ja 33,8 % (lääkäreiden arvio) niillä, jotka käyttivät päivittäin 5 g bioaktiivisia kollageenipeptidejä sisältävää kollageenihydrolysaattia. Lumelääkettä käyttäneiden liikekipu väheni 25 %.

 

Tutkimusryhmässä 2 niillä, joilla oli kipua kävellessä ja kipua levossa, kipu väheni 38 % niillä, jotka käyttivät bioaktiivisia kollageenipeptidejä sisältävää kollageenihydrolysaattia. Niillä, joilla oli vain lepokipua, kipu väheni 39 % niillä, jotka käyttivät bioaktiivisia kollageenipeptidejä sisältävää kollageenihydrolysaattia. Lumelääkettä nauttineilla kipu kävellessä väheni 25,6 % ja levossa 18,6 %.

 

Liike- ja lepokivun väheneminen molemmissa kollageenihydrolysaattia nauttineissa tutkimusryhmissä verrattuna lumelääkettä nauttineisiin oli tilastollisesti merkittävä (p<0.05). Yhteenvetona tutkimuksessa todetaan, että pitkäkestoinen hoito tietynlaisella kollageenihydrolysaatilla on tehokas henkilöillä, jotka laittavat nivelet voimakkaan stressin alaiseksi (urheilijat) ja henkilöillä, joilla on taipumusta ikääntyessään hankkia nivelten toimintaa heikentävä sairaus. Siksi tietynlainen kollageenihydrolysaatti päivittäisenä ravintolisänä saattaisi olla hyvä vaihtoehto henkilöille, joilla on liikekipua nivelissä.

 

Lähde: Efficacy of specific bioactive collagen peptides in the treatment of joint pain

 

- - - - - - - - - - - - -

TUTKIMUS 2012.

 

Siinä tutkittiin, miten bioaktiiviset peptidit vaikuttavat nivelrikkoa sairastavilla ihmisillä.  Prospektiivinen (=etenevä) yhden keskuksen tutkimus suoritettiin ns. kaksoissokkoistettuna plasebokontrolloituna tutkimuksena (=toinen ryhmä sai lumelääkettä, toinen ryhmä tutkimuskohteena olevaa kollageenihydrolysaattia, josta elimistössä vapautuu biologisesti aktiivisia kollageenipeptidejä) tammikuun ja heinäkuun välisenä aikana vuonna 2012 Shanghaissa sijaitsevassa 6 th People´s Hospital –sairaalassa. Tutkimus tehtiin yhteistyössä Shanghaissa sijaitsevan yliopiston Shanghai Jiatong University kanssa.

 

Tutkimukseen rekrytoitiin mukaan 100 naista 40:n ja 70 ikävuoden väliltä. Heillä kaikilla oli polvinivelessä kipua tai epämukavuutta. Osallistujien nivelrikko diagnosoitiin röntgenillä ja nivelrikon aste määriteltiin Kellgren-Lawrencen röntgenluokituksen mukaan. Osallistujiksi kelpuutettiin ne, jotka olivat Kellgren-Lawrence-luokituksen mukaan asteikolla 0:sta III:een (pois jätettiin asteikolla IV olevat, vaikeaa nivelrikkoa sairastavat). Osallistujilla ei saanut olla allergioita ja heidän maksansa ja munuaistensa toiminta piti olla normaalit. Osallistujiksi eivät päässeet ne, jotka olivat käyttäneet kipulääkkeitä tai ravintolisiä viimeiseen 6 kuukauteen.

 

Potilaat nauttivat sattumanvaraisesti joko 8 gramman annoksen kollageenihydrolysaattia tai 8 grammaa lumelääkettä päivittäin 6 kuukauden ajan. Tutkimusjakson aikana potilaat eivät itse tienneet, kumpaan tutkimusryhmään he kuuluivat. Potilaat tutkittiin lähtötilanteessa sekä 3 ja 6 kuukauden käytön jälkeen. Munuais- ja maksa-arvoja tutkittiin veri- ja virtsanäytteillä. Nivelkivut ja nivelten toimintakyky arvioitiin WOMAC- ja Lyshom score –asteikoilla kyselylomakkeiden avulla.

 

Tulokset

 

Tutkimukseen osallistui 100 potilasta, jotka jaettiin kahteen 50 potilaan ryhmään. Tutkimuksen aikana kaksi potilasta pudotettiin pois lumelääkeryhmästä (reisikipu) ja 4 kollageenipeptidiryhmästä (3 potilasta oli käyttänyt aikaisemmin kollageenipeptidejä ja yhdellä todettiin septinen nivelrikko). Taulukosta 1 (Table 1) ilmenee potilaiden ikä (Age), pituus (Height), paino (Weight), painoindeksi (BMI), sekä kyselylomakkeiden perusteella saadut WOMAC- ja Lyshom score –asteikkojen arvot.

 

table_1   

Kummassakin ryhmässä noin puolet potilaista kärsi lievästä yhden tai molempien polvien nivelrikosta (score I-II), kts. taulukko 2 (Table 2).

table_2

 

Tutkimuksen turvallisuus

 

Lähtötilanteessa (taulukko 3, Table 3), samoin kuin 6 kuukauden käytön jälkeen, potilailta mitattiin maksa-arvot (SGOT, SGPT) ja munuaisten toiminta (veren ureatyppi, seerumin kreatiniini, seerumin virtsahappo). Lähtötilanteessa kaikilla potilailla olivat nämä arvot normaalit eikä merkittävää eroa ollut lumelääkeryhmän ja kollageenipeptidiryhmän välillä. Lähtötilanteeseen verrattuna kollageenipeptidejä käyttäneiden maksa-arvot ja veren ureatyppiarvot paranivat vähän, mutta kuitenkin merkitsevästi. Lumelääkeryhmässä seerumin kreatiniiniarvo nousi vähän, mutta merkitsevästi lähtötilanteeseen verrattuna, kun taas kollageenipeptidiryhmässä arvo pieneni. Nämä tulokset osoittivat sen, että kollageenipeptidien 8 gramman päivittäinen käyttö 6 kuukauden ajan on turvallista.

 

table_3

 

Kollageenipeptidien teho

 

WOMAC-asteikolla mitattiin nivelten kipua, jäykkyyttä ja toimintakykyä. Kuvasta 1 (Figure 1) voidaan havaita, kuinka kollageenipeptidejä käyttäneillä potilailla nivelkivut vähenivät ja nivelten toimintakyky asteittain parani.

 

figure_1

 

WOMAC-asteikolla (Pain=kipu, Stiffness=jäykkyys, Function=toimintakyky) mitattuna kollageenipeptidejä nauttineilla arvot paranivat merkitsevästi verrattuna lumelääkeryhmään (Table 4).

 

table_4

 

Lysholm score -asteikolla mitattuna kollageenipeptidejä käyttäneillä potilailla (Kuva: Figure 2) nivelten toimintakyky parani. Kuten WOMAC score –asteikolla, jo 3 kuukauden käytön jälkeen oli havaittavissa merkitsevästi nivelten toimintakyvyn parantumista.

 

figure_2

 

Englannkinkieliseen tutkimukseen voi tutustua tästä. Tai avaa linkki tästä.

 

- - - - - - - - - - - - -

TUTKIMUS 2011.

 
Yhdysvalloissa Harvardin yliopistossa suoritettiin vuonna 2011 suoritettiin kakkoissokkoistettu tutkimus. Tutkimuksessa haluttiin selvittää nivelrustoon kertyvien biologisesti aktiivisten peptidien pitkäaikaisvaikutuksia nivelruston rakenteeseen henkilöillä, joilla oli alkava nivelrikko. Tutkimukseen osallistui 30 potilasta, joista osa sai 10 grammaa näitä peptidejä sisältävää kollageenihydrolysaattia joka päivä, osa placeboa (lumelääkettä).
 
 
Osallistujien polvista otettiin erityisellä laitteella magneettiresonanssikuvat alkutilanteessa, 24 viikon kohdalla ja 48 viikon kohdalla. Nivelrustojen magneettiresonanssikuvat (kts. kuva alla) osoittivat merkittävää proteoglykaanitiheyden (nivelrustokudoksen rakennusaine) kasvua sääriluiden keski- ja sivukohdissa (sääriluun mediaalisissa ja lateraalisissa kohdissa)  niillä osallistujilla, jotka käyttivät nivelrustossa biologisesti aktiivista kollageenia. Tutkimus osoitti sen, että suun kautta nautituilla nivelrustoon kertyvillä biologisesti aktiivisilla peptideillä on positiivisia vaikutuksia ihmisen nivelrustokudokseen.
 

dgemric

 

- - - - - - - - - - - - -

TUTKIMUS 2011.

 

Vuonna 2011 suoritettiin ns. Saluton urheiluvammatutkimus (Saluto injury study), jossa tutkittiin ruokavalion ja ravintolisien vaikutusta urheilijoiden loukkaantumisriskiin. Seuranta-aika oli 2 vuotta. Tutkimusryhmiä oli kolme: Ammattimaisesti jalkapalloa ja käsipalloa pelanneet urheilijat (harjoittelutunteja 14-18 h/viikko), kestävyysurheilijat (>10 h/viikko) ja ainoastaan viikonloppuna urheilevat (4-6 h/viikko). Kussakin ryhmässä oli 397 tai 398 urheilijaa, kaiken kaikkiaan 1.150 urheilijaa.

 

Kukin ryhmä jaettiin vielä kahteen ryhmään (yhteensä 6 ryhmää). Toisen ryhmän henkilöille annettiin ravintolisiä, toisille ei. Annettu ravintolisä sisälsi biologisesti aktiivisia peptidejä rikastettuna BCAA-aminohapoilla ja arginiinilla sekä vitamiineilla ja hivenaineilla. Tutkimuskohteena oli vammojen määrä lihaksissa, nivelissä ja nivelsiteissä ja niiden vertailu ryhmien välillä.
 

urheilijatactive_01 

 
Tutkimustulokset osoittivat vahvasti biologisesti aktiivisia peptidejä sisältävän ravinnon hyödyn. Niillä tutkimusryhmillä, joiden jäsenet nauttivat biologisesti aktiivista kollageenia monipuolisen ravinnon lisänä, riski loukkaantua muusta kuin ulkoisesta syystä johtuen oli selkeästi pienempi. Biologisesti aktiivinen kollageeni yhdistettynä monipuoliseen ravintoon ehkäisi urheilijan nivel-, nivelside- ja lihasvammoja tai ainakin minimoivat niihin liittyvää loukkaantumisriskiä.
 

- - - - - - - - - - - - -

TUTKIMUS 2007.

 

Vuonna 2007 suoritettiin nivelrustoon kertyvien peptidien vaikutusta kartoittanut tutkimus eläinkokeena. Tutkimuksessa käytettiin ns. STR/ort-tyyppisiä hiiriä, jotka hyvin suurella todennäköisyydellä kehittävät elämänsä aikana polviniveleensä nivelrikon. Osalle hiiristä annettiin biologisesti aktiivisia peptidejä (tietyntyyppistä kollageenihydrolysaattia) päivittäin 3 kuukauden ajan.

 

Hiirien polvinivelrustoista saadut histologiset näytteet (kuva alla) osoittivat, että nivelrikon tila oli parantunut tilastollisesti merkittävästi niillä hiirillä, joille oli säännöllisesti annettu peptidejä. Tällä tutkimuksella pystyttiin osoittamaan se, että nivelrustoon kertyvät peptidit voivat ehkäistä nivelruston rappeutumista.

 

kudoskuva

 
 

 

- - - - - - - - - - - - -

TUTKIMUS 2006-2007.

 

Yhdysvalloissa Pennsylvanian yliopistossa suoritettiin vuosina 2006-2007 kaksoissokkoistettu tutkimus. Tutkimuksessa haluttiin selvittää, miten nivelrustoon kertyvät biologisesti aktiiviset peptidit vaikuttavat urheilijoilla, joilla on muusta kuin nivelsairaudesta johtuvia nivelkipuja. Tutkimukseen osallistuneista keski-iältään 20,1-vuotiaista urheilijoista osa nautti 10 g biologisesti aktiivisia peptidejä (tietyntyyppistä kollageenihydrolysaattia) päivittäin 24 viikon ajan, osa sai lumelääkettä (kuva alla). Tuloksena oli se, että nivelrustoon kertyviä peptidejä nauttineilla urheilijoilla nivelkipuoireet vähenivät merkittävällä tavalla verrattuna lumelääkeryhmään kuuluneilla urheilijoilla.

 

24h_01

 

- - - - - - - - - - - - -