Active

FinCollagen Active

Visa per sida
Sortera efter

FinCollagen Active 225 g

Den här är förpackningen som räcker i 3 - 6 veckor. FinCollagen Active innehåller bioaktiva peptider som ökar kollagenproduktion i brosken av knäleden och höftleden. Rör ut 1,5 - 3 matskedar neutralt smak och luktfritt pulver till 2 dl kall eller varm vatten, juice, smoothie eller mat och njut!

253,42 kr
1 kg = 1 126,31 kr
Leveransvikt: 0,6 kg

FinCollagen Active 450 g

Den här är förpackningen som räcker i 1,5 - 3 månader. FinCollagen Active innehåller bioaktiva peptider som ökar kollagenproduktion i brosken av knäleden och höftleden. Rör ut 1,5 - 3 matskedar neutralt smak och luktfritt pulver till 2 dl kall eller varm vatten, juice, smoothie eller mat och njut!

346,24 kr
380,00 kr
1 kg = 769,42 kr
Leveransvikt: 0,7 kg

FinCollagen Active 900 g

Den här är förpackningen som räcker i 3 - 6 månader. FinCollagen Active innehåller bioaktiva peptider som ökar kollagenproduktion i brosken av knäleden och höftleden. Rör ut 1,5 - 3 matskedar neutralt smak och luktfritt pulver till 2 dl kall eller varm vatten, juice, smoothie eller mat och njut!

658,51 kr
1 kg = 731,68 kr
Leveransvikt: 1,4 kg

Doseringsked 15 ml - matsked

Matsked. Kapacitet 15 milliliter. Med den här kan du mäta den dagliga dosen av FinCollagen Active eller FinCollagen Power and Fit(+) eller FinCollagen Pet (för hundar).

4,00 kr
Leveransvikt: 5 g

FinCollagen Active
FinCollagen Active är en unik ledkollagenprodukt. FinCollagen Active påverkar direkt lebroskens metabolism genom att främja tillväxten i ledbroskvävnaden. FinCollagen Active ger fart på leder.
 

FinCollagen Active är avsedd för aktiva motionärer, idrottare, åldrande och mänskor med ledproblem. Dessutom kan produkten rekommenderas till personer, till som glukosamin är olämplig och som inte har fått tillräckligt nyttja av den.

 

FinCollagen Active innehåller 100 % kollagenhydrolysat, så den innehåller inga tillsatser eller onödiga vitaminer. Pulvret är vitt, smak- ock luktfritt och det är ren produkt ur naturen utan allergener. FinCollagen Active passar bra till alla mänskor - den har ingen samtverkan med läkemedlar och den ger inte ett positivt resultat i dopingtest. Fart på leder!
 

Var fjärde människa lider av något ledproblem och mängden håller på att ökas. Ledproblemen beror typiskt på slitaget av ledbrosket vilket är en följd av åldring och mekanisk stress.

 

Ungefär 70 % av ledbroskets massa är kollagen. Enligt forskningarna kan återfallet av ledbroskvävnad främjas genom att använda kollagenhydrolysat som kosttillskott. Bioaktiva kollagenpeptider stimulerar broskceller att producera ny broskvävnad, vilket kan minska ledvärk.

 

Tillväxt av ledbroskvävnad ökas

 

Positiva effekter på ledbrosket av bioaktiva kollagenpeptider har bevisats i flera forskningar. De publicerade forskningarna visar att kollagenhydrolysat absorberas väl genom matsmältningen som aminosyror och bioaktiva kollagenpeptider. Bioaktiva kollagenpeptider ackumuleras i ledbrosket. I olika forskningar har bioaktiva kollagenpeptider stimulerat ledbroskets ämnesomsättning statistiskt signifikant.

 

Studier

 

Åren 2006-2007 verkställdes vid Pennsylvania universitet i USA ett dubbelblint placebokontrollerat studium. Vid det här studiet ville man utreda, hur bioaktiva kollagenpeptider påverkar idrottarna vars ledbesvär beror på någon annan orsak än ledsjukdom. De idrottare som deltagit i studiet var ungefär 20,1 år gamla. En del av dem använde 10 g bioaktiva kollagenpeptider och en del placebo dagligen i 24 veckor (se bild nedan). Som resultat minskade smärtan av de idrottare som använde kollagenhydrolysat statistiskt significant jämfört med de idrottare som använde placebo.

 

 

24h_01

År 2007 verkställdes ett djurförsök, där man forskade effekten av kollagenhydrolysat på ledbrosket. I studiet användes så kallade STR/ort typiska mussar, som med mycket stor sannolikhet kommer att utveckla artrosis till knäled under deras livstid. En del av mussar fick kollagenhydrolysat dagligen under 3 månaders tid.

Histologiska prover från musknäledbrosken (se photo under) visade, att artrosis status förbättrade statistiskt signifikant på de mussarna, som hade fått kollagenhydrolysat regelbundet. Med det här studiet kunde man visa att kollagenhydrolysat kan förhindra slitaget på ledbrosket.

 

ledphotomuss

 

Vid Harvard universitet i USA verkställdes år 2011 en dubbelblind placebokontrollerad undersökning. Vid den här undersökningen ville man utreda långsiktiga effekter av bioaktiva kollagenpeptider till ledbrosket hos personer vars artros är i sin början. 30 patienter deltog i undersökningen, en del av dem använde dagligen 10 g bioaktiva kollagenpeptider, en del placebo.

Magnetresonansbilder av patienternas knän togs med en speciell apparat i baslinjen, efter 24 veckor och efter 48 veckor. Magnetresonansbilderna visade signifikant växt i proteoglykandensiteten i skenbenen (dess mediala och laterala delar) av de deltagare som använde kollagenhydrolysat. Studiet visade, att kollagenhydrolysat efter peroral administrering verkar positivt på människans ledbroskvävnad.

 

dgemric

 

 

 

 

 

År 2011 verkställdes så kallad Saluton skadestudiet, där man forskade effekten av dieten och kosttillskott till idrottarens skaderisk. Följetid var 2 år. Studiegrupper var 3: De som tränade fotboll eller handball professionellt (träningstimmar 14-18 i veckan), uthållighetsidrottare (>10 timmar i veckan) och de som endast idrottare under veckoslutena (4-6 timmar i veckan). Varje grupp bestod 397 eller 398 idrottare, alltså tillsammans 1.150 idrottare.

Varje grupp fördelat ända till två grupper (tillsammans 6 grupper). Personer i första grupp fick kosttillskott, personer i andra grupp ej. Kosttillskotten innehållde kollagenhydrolysat (aktiva i ledbrosket) med BCAA aminosyror, arginin, vitaminer och spårämnen. Studieobjekter var mängder av skador i musklar, leder och bindningar och jämförelse av resultaten mellan grupper.

urheilijatactive_01 

Resultaten visade tydligt nyttjan av dieten som innehåller kollagen. De grupper, som använde kollagen med mångsidig diet, hade märkbart mindre risk att skada sig på grund av någon annan orsak som extern orsak. Kollagenhydrolysat med mångsidig diet förhindrar idrottarens skador i leder, bindningar och musklar eller åtminstone minimerar deras skaderisken.